search
menu
person

NEWS AND UDATES


22:30:02
BALKAN SPECIAL FORCES MOD - DA PONOVIMO GRADIVO !!!

  Malo je pravih zaljubljenika u Call of Duty, pogotovo u "četvorku", koji su sa ovih prostora, a da nisu bar čuli za BSF iliti Balkan Special Forces modifikaciju. A ipak, ako ima takvih, ajde da ih podjestimo, jer vjerujte, ovu stvar vrijedi probati.








 
  Navikli smo na mnoštvo dodataka i modifikacija za Call of Duty, ali ovaj put ćemo se podsjetiti moda koji je kad se pojavio predstavljao nešta potpuno drugačije, pa i jedinstveno. Naime, programeri, a ujedno i gejmeri, marko Mirković poznatiji kao Mire Grobar i marko Kozomara aka RedBeret su alfa i omega ovog projekta. Zanimljivo je to, da BSF mod nikad nije bio komercijalan iako vjerujte mi, dobre pare su mogle da se uzmu na ovome. A evo i zašto.

 BSF je potpuno nezavisan DLC, a 95% stvari u njemu su djelo Mireta i RedBereta. 

  BSF postoji već duže vrijeme, a od samog starta, pa do dana današnjeg mnoge mape, potpuno nova oružija i oprema, razni dodaci i slično, su bili dio ovog moda.


  Ono što je najkarakterističnije za ovaj mod, a po čemu je i dobio ime, jesu jedinice, tj strane koje možete da izabetere tokom igre. Cilj BSF-a jeste da nam pruzi autentične jedinice i oružije koje karakterišu naše podneblje. Pa tako umjesto USMC se nalazi srpska specijalna jedinica PTJ (Protivteroristicka Jedinica), umjesto SAS nalazi se takođe srpska spec jedinica SAJ (Specijalna Antiteroristicka Jedinica), umjesto OpFor-a nalazi se jedinica bosanskih oruzanih snaga 5. Korpus, i na kraju umesto Specnaz-a ubacene su Hrvatske specijalne jedinice SJP ALFA (Specijalne Jedinice Policije ALFA).


  Veliki broj oružija je takođe sastavnio dio moda, a najinteresantniji su svakako produkti Kragujevačke Zastave, kao što su Zastava M21, Snajper M76, te pištolji Crna Strela i nadaleko poznati CZ99.

 Da bi sve izgledalo što realnije i približnije našim krajevima, ubačeno je i dorađeno nebrojeno tekstura, a posebno su zanimljive mape, postuno jedinstvene sa autentičnim detaljima iz stvarnog života.


 Modifikacija je u globalu djelo RedBereta, dok je za mape zadužen Mire. Sve u svemu, ovaj dvojac, ali i mnogi drugi koji su radili na modu su uspjeli svakako da naprave jako dobru stvar, jer i dan danas traje i neprekidno se razvija.

  Tek kada probate ovu stvar vidjećete ustvari koliko je realna i koliko autentično prikazuje Balkan. 


  Sama imena mapa govore mnogo, a najpoznatije su Vukovara danju i Vukovar nocu, te stara Grafička skola u Novom Sadu, Most Slobode u Beogradu i mnoge druge.


  Oko 95% stringova u multiplayeru je prevedeno sa engleskog na srpski.

  Od verzije v2.0 moda je uveden rank sistem koji postoji u regularnom multiplayeru koji postoji na public serverima.Ubaceni su novi rankovi koji su na srpskom i svaki rank ima svoju ikonicu ,koje su takodje promenjene.

 Ono što je još zanimljivije, a to je da tvorci BSF-a nisu stali samo na CoD4 modifikacijama. Već nekih godinu dana, ako ne i više postoji slična modifikacija i za Call of Duty 5. I ovaj mod u potpunosti podržava autentičnost perioda u kome se igra odvija, a to je WW2, pa tako se tako možete poigrati sa Četnicima, Ustašama, Partizanima i sl.

Tvorci niti u jednom trentku nisu imalu nacionalističke pobude dok su radili mod, već je cilj bio jednostavno napraviti nešto jednostveno i brisko našim igračima.

Ovo je svakako jedinstveno djelo što se balkanske gejming scene tiče, ako ne i šire.


Još jedna stvar, a to je da su autori ovog moda članovi =SC= klana, koji i zadržava sva prava oko ovog moda i serveri SC klana su JEDINO mjesto na kome možete uživati u BSF-u.

Trenutno je sajt SC klana van funkcije, ali će i to biti riješeno u skorije vrijeme, a do tada, sve bitnije stvari oko moda pratite na stranici BSF moda ili stranici SC klana.

I naravno, ne zaboravite posjetiti servere na kojima se igra BSF mod. NEĆETE ZAŽALITI !!!


SVE INFORMACIJE I VIJESTI VEZANO ZA LEGENDE I GAMIMG UOPŠTE PRATITE NA NAŠOJ FB STRANICI.



  

Category: NOVOSTI IZ SVIJETA GEJMINGA | Views: 1262 | Added by: Legend3::KobrA | Rating: 5.0/1
Total comments: 2
0  
2 Legend3::KobrA   (2012-05-30 02:38:15) [Unosa]
Zvuci zanimljivo, tako da cemo svakako ispratiti i obavjestavati igrace o detaljima. Srecno sa tim.

+1  
1 mire   (2012-05-30 00:48:37) [Unosa]
Samo da najavimo ekspanziju BSF moda koji nas vodi na Kosovski konflikt iz 1999. godine. U toj ekspanziji ocekujte brdo novih stvari: od novih gametypeova preko novih oruzja,perkova,killstreakova i jos mnogo toga. Jedinice ce biti autenticne al o tome cete biti svi obavesteni. Do tada pratite nas na fb.com/SC.GAMING

Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]