search
menu
person

NEWS AND UDATES


07:10:25
Koliko su zapravo popularne franšize Activision-Blizzarda?

  Da je Call of Duty jedan od najvažnijih brendova u gaming povijesti, već znaju i ptice na grani. Iako bi čovjek pomislio da će se ljudi s vremenom zasititi te igre, u Activisionu iz godine u godinu misle suprotno te redovito svake godine dobijemo novu Call of Duty igru. 









  Prema informacijama koje je prenio američki IGN, Call of Duty serijal na mjesečnoj bazi igra čak 40 milijuna igrača. Iako ne znamo informaciju koliko igrača igra pojedinu COD igru, ovo je svejedno brojka vrijedna divljenja. Usporedbe radi, Battlefield 3 na mjesečnoj bazi ima 6,3 milijuna igrača, no ipak, riječ je o samo jednoj igri, a ne serijalu.

 Prošle godine Activision je uveo i Call of Duty Elite uslugu preko koje igrači na konzolama imaju brojne pogodnosti oko mrežnog aspekta popularne franšize. Ona trenutno ima 10 milijuna registriranih korisnika, s time da od tih 10, 2 milijuna igrača plaća godišnju pretplatu. Sve u svemu, Call of Duty i dalje ruši sve moguće rekorde, no ima Activision još jednog konja za trku.

  Ukoliko živite pod kamenom, riječ je dakako o njihovom glavnom partneru, Blizzardu, čiji World of Warcraft i dalje ima impresivnu masu igrača - 10.2 milijuna. Usporedbe radi, opet ćemo se osvrnuti na EA, Star Wars: The Old Republic broji trenutno 1,3 milijuna igrača, s time da treba uzeti u obzir kako je TOR u veoma kratkom roku izgubio čak 400 tisuća pretplatnika, o čemu smo već pisali (naravno, i WoW gubi pretplatnike, no sigurno ne u takvom vremenskom i količinskom omjeru). Diablo 3 u trenutku pisanja ovog članka stiže u prodaju za pet dana, a riječ je o Blizzardovoj igri koja je definitivno ušla u kompanijinu povijest postavši naslovom koji je imao najveći broj prednarudžbi, ikada.



  Sve u svemu, Activision-Blizzard nema straha oko svojeg poslovanja. Iako im mnogi zamjeraju manjak inovacije i previše kopiranja, glavni kreativac koji stoji iza Diabla 3, Jay Wilson, nedavno je rekao kako oni više cijene pojam "perfectly executed" igre, nego li "perfectly innovative" igru. Ispoliranost i provjerenost gameplay recepta ispred riskantnih inovacija...Što vi kažete na to?

Category: NOVOSTI IZ SVIJETA GEJMINGA | Views: 886 | Added by: Legend3::KobrA | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]