search
menu
person

NEWS AND UDATES


03:48:47
GTA V: DETALJI


  Od kako je Rockstar najavio GTA V Internet je prepun (ne)proverenih glasina. Izdavač je objavio malo zvaničnih informacija za sada, ali se u poslednje vreme dešava sve više leakova u gaming industriji i obično se mnogi potvrđuju kao istiniti. Evo šta se po netu sve šuška o GTA V...

  








    Trenutno tri različita izvora navode tri različita datuma izlaska. Prema ovih informacijama GTA V bi mogao najranije da se pojavi na jesen 2012, a najkasnije počektom 2013. godine.



    Protagonist igre bi trebao da bude "bogataš” iz trailera. On je Albert De Silva, čovek delimičnog porekla iz Južne Amerike. Nekada je bio deo kriminalnog podzemlja grada Vice City. On se seli u Los Santos da bi se penzionisao.

    De Silva, prema jednom leaku, ima jednog sina koji je stereotipni CoD igrač. On je "lenj, beskoristan i voli da vređa po rasnoj osnovi na online”. U svakom slučaju, nema problema u odnosima sa ocem, jer mu se divi.

  Grad koji će biti igralište za svakakve ludorije je pet puta veći nego u prethodnoj igri. Sam grad Los Santos zauzima polovinu mape. On je, inače, podeljen na tri dela. Sem najvećeg broja kopnenih vozila do sada, protagonist će na raspolaganju imati i avione (od modela iz drugog svetskog rata do modernih sportskih mlaznjaka).

   Upotreba oružija je sada realističnija. Na primer, dok vozite i pucate, zavisno od brzine i kretanja, bićete više ili manje precizni, jer se kamera trese. U izvesnoj meri, igrači mogu da personalizuju oružije i vozila.

  Podzemlje Los Santosa će imati "razrađenu ekonomiju”. Protagonist svojim delima može da jača ekonomiju podzemlja, nelegalnom trgovinom (rasturanje droge, prodaja ukradenih vozila i oružija).

  Protagonist može da uzima različite drogu kroz igru, sa različitim efektima. Između ostalih, može da puši travu.

  Iako je mapa i dalje igralište za igrače, iskustvo će biti usmerenije i realističnije. Saobraćajne nesreće vas mogu ubiti ili povrediti, a policija će mnogo brže i češće reagovati. I kada prekoračite brzinu imaćete problema sa zakonom.



 



  U GTA V postoji šest nivoa poternice za protagonistom:

1 zvezdica: Policija može da vas uhapsi samo kada ste pešaka. Nema jurnjave automobilma ili sirena, osim ako ne prekoračite brzinu.

2 zvezdice: Policija je agresivnija, ako imate oružije u ruci pucaće, ako nemate, koristiće teaser.

3 zvezdice: Ima jurnjave automobilima i policija želi da vas uhapsi po svaku cenu.

4 zvezdice: Policija postavlja zamke na putu, agresivnija je, a radio stanice javljaju da ste traženi. Čak i kada pobegnete policija će vas tražiti i naredna 24h (vreme u igri).

5 zvezdica: Policija ima naređenje da puca da vas ubije. Hapšenje: samo ako je moguće. Tražiće vas 48 sati, a neke misije ne mogu da se igraju, dok imate ovaj status.

6 zvezdica: Vojska dolazi po vas. I kada im pobegnete tražiće vas 72 sata.

  Najavljen je i multiplayer. Očekuje se maksimalno 32 igrača za Xbox 360 i Playstation 3, dok nije poznato hoće li biti podržano više na PC-u. Igrači će imati mogućnost da formiraju bande (Gangs).

  Napredovanje se ne vrši skupljanjem iskustvenih poena, već reputacije. Lideri bande će imati veću kontrolu i biće puno raznovrsnih misija. Različite bande držaće različitu teritoriju u gradu.

Category: NOVOSTI IZ SVIJETA GEJMINGA | Views: 908 | Added by: Legend3::KobrA | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]