search
menu
person

NEWS AND UDATES


07:14:58
NAJAVLJENA FIFA 13

 Electronic Artsov odgovor na novi PES nije trebalo dugo čekati – FIFA 13 službeno je najavljena setom screenshota i otkrivanjem ovogodišnjih noviteta.









  
  EA Sportsu definitivno će biti teško nadmašiti uspjehe prošlogodišnje Fife, ali u novom izdanju ove nogometne simulacije pokušat će to učiniti uvođenjem šest glavnih noviteta i preinaka. Prvi će se pozabaviti grafičkom stranom igre koja bi uvelike trebala biti poboljšana u smislu izgleda igrača. Naime, FIFA će po prvi puta koristiti novi Dimensional Imaging softver, s kojime bi lica igrača trebala izgledati prirodnije i autentičnije.

  Nadalje, očekuje nas realističnije (čitaj: teže) upravljanje loptom po primitku iste. Drugim riječima, neće svi igrači jednako moći kontrolirati loptu kada im ona dođe pod noge, već će o kvaliteti kontrole odlučivati jačina, brzina i visina dodavanja, kao i sama vještina igrača. Ni driblinzi više neće biti isti – tzv. Complete Dribble onemogućit će klasično driblanje jednostavnom promjenom smjera kretanja.

  FIFA 13 također uvodi novi sustav izvođenja i branjenja slobodnih udaraca. Taktički slobodni udarci omogućavaju da se pri izvođenju udarca oko lopte „motaju" tri igrača te da raznim fintama zbune živi zid i golmana. Kada se pak branite od protivničkog udarca, sada imate mogućnost da stavite više igrača u živi zid, a moguće je narediti jednom igraču da istrčava iz zida kako bi blokirao udarac.

  Ostala dva poboljšanja vežu se uz Impact Engine i umjetnu inteligenciju napadača. Impact je ove godine obogaćen novim izračunima / animacijama u gornjem dijelu tijela igrača, dok je AI unaprijeđen tako što CPU-kontrolirani igrači bolje uočavaju prilike za ulazak u prostor te su više svjesniji opasnosti od upadanja u zaleđe.

  Kako je i uobičajeno, FIFA 13 izaći će ove jeseni na X360, PS3 i PC platformama, dok verzije za Wii U, PS Vitu i 3DS još uvijek čekaju potvrdu. U nastavku imamo nekoliko slika iz igre, pa svakako bacite pogled na njih.


Category: NOVOSTI IZ SVIJETA GEJMINGA | Views: 889 | Added by: Legend3::KobrA | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]