search
menu
person

NEWS AND UDATES


16:36:20
HRVATSKA U FINALU CLANBASE NC-A


   Prošlih sezona smo vas detaljno izvještavali o dešavanjima na ClanBase sceni, a nakon pauze opet počinjemo sa ovom tematikom. Pojedina takmičenja su u velikom jeku, a tako je i sa CB Kupom Nacija, bar što se CoD4 tiče. 









   Ovogodišnja avantura hrvatske CoD4 reprezentacije u ClanBase NationsCupu veoma je zanimljiva. Od neozbiljnog pristupa i sretnog provlačenja kroz grupe, stigli su sve do finala. Pogledajte kako je sve to izgledalo.




  Priča počinje izborom za managera reprezentacije čije mjesto (pošto je bio jedini prijavljeni) dobiva Sapy. Dužnost managera, između ostaloga, je da se pobrine za određivanje kapetana u pojedinim igrama. Je li Sapy kontaktirao potencijalne kandidate ili je na to mjesto automatski postavio sebe, ne zna se. Kreće drama oko izbora igrača. Uglavnom, nakon razgovora s nekima od igrača koji bi svakao trebali biti dio repke, dolazi do neslaganja te se Sapy odlučuje okrenuti nekim 'manje poznatim' momcima. Bilo kako bilo (svaka čast momcima, ipak su se trudili), grupnu fazu završavaju s jednom pobjedom i dva poraza, što nije dosta za prolazak iste. Ipak, nakon odustajanja Švedske, prolaze u playoff fazu takmičenja. Nakon brojnih prepirki preko xfirea, Sapy se povlači sa mjesta kapetana ekipe te ga prepušta Eksoru. Slijedi sasvim druga priča, a pobjedama protiv Finske, Slovenije i Poljske dolaze do samoga finala, gdje će snage odmjeriti s reprezentacijom Češke. Ukoliko ste propustili neki od mečeva, nikad nije kasno da pogledate snimke.

Category: NOVOSTI IZ SVIJETA GEJMINGA | Views: 1093 | Added by: Legend3::KobrA | Rating: 0.0/0
Total comments: 1
0  
1 Gilberto   (2012-07-07 23:33:33) [Unosa]
I've been to both Ljubljana and Zagreb. Both were really nice. The thing that seems to keep a lot of toruists away is just that they don't have super popular attractions like places such as Paris. But they both had an incredibly comfortable feeling, all the locals were really nice and spoke excellent English, everything was cheap (except hotels in Zagreb), and the food was incredible! I was pretty naive when I went there, expecting them to be war-torn, and I'm sure at least Zagreb was at one point, but both were beautifully rebuilt. Definitely worth going to for a relaxing vacation. I've heard great things about the Dalmatian Coast of Croatia and about Bled in Slovenia, but I haven't been there.

Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]